Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
19-2-2015
ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.
ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ

ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.

ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EUROGROUP


Αναμεταδίδουμε το αυτούσιο αίτημα για λόγους Νομικού Ελέγχου και Ιστορικών στοιχείων.
Με έναν πρώτο έλεγχο, με το αίτημα αυτό η Κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως τις προηγούμενες Δανειακές Συμβάσεις με όλο το χρηματοπιστωτικό και διαδικαστικό τους περιεχόμενο, επομένως και τα Μνημόνια τα οποία περιλαμβάνονται εντός της δανειακής συμβάσεως ώς όρος. Oι δανειακές συμβάσεις από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και την Τρόικα αναφέρονται ώς μέρος της  Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης ( MFA ) (αναφορά στο παρόν επίσημο αίτημα: Σ ΄αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές Αρχές αιτούνται τώρα την επέκταση της  Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (MFA) για μια  περίοδο  έξι μηνών )

Εντός της σύμβασης αναφέρεται: «Η διαθεσιμότητα και η παροχή Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων των Διευκολύνσεων εξαρτώνται από τη συμμόρφωση του Δικαιούχου Κράτους Μέλους με τα μέτρα που ορίζονται στο Μνημόνιο»

Δυστυχώς παρατηρούμε έναν υποτιμητικό συμβιβασμό μίας ακόμη μνημονιακής κυβέρνησης. Αν αυτό είναι η έκφραση του συνθήματος " ούτε ένα βήμα πίσω " τότε δυστυχώς ομιλούμε για μία τεράστια κολωτούμπα προς τα πίσω (μας πάει στο 2010, Μνημόνιο 1 ) μεγαλύτερη και από αυτές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Επίσης η κυβέρνηση παραιτείται από το κούρεμα χρέους, διαγραφή χρέους, έλεγχος παράνομου χρέους. Ακόμη μας παραδίδει στο Αγγλικό Δίκαιο.

Η κυβέρνηση παραιτείται από μονομερείς ενέργειες, επομένως δεν δύναται να νομοθετεί οικονομικά προγράμματα άνευ της εποπτείας των τριών ( Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ ). Τί θα συμβεί με τις προεκλογικές δεσμεύσεις;  ( αναφορά στο παρόν επίσημο αίτημα:όρος β) να βεβαιώσει, συνεργαζόμενοι στενά με τους Ευρωπαίους και διεθνείς μας εταίρους,  ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα έχουν πλήρη χρηματοδότηση, απέχοντας από μονομερείς ενέργειες οι οποίες θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.)

Επιπλέον μέσω της επέκτασης-παράτασης της δανειακής σύμβασης από αυτήν την κυβέρνηση η Ελλάδα ως κράτος παραιτείται από οποιαδήποτε ασυλία, πράγμα το οποίον σημαίνει κατάργηση της Εθνικής και Λαϊκής Κυριαρχίας. Το ίδιο έπραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το οποίον είναι άθλιον, αντιδημοκρατικό και ανθελληνικό.


Με το συγκεκριμένο επίσης αίτημα αναγνωρίζει πλήρως ότι θα αποπληρώσει όλο το χρέος της χώρας, επομένως παραιτείται από την θέση περί επαχθούς και παράνομου χρέους! (αναφορά στο παρόν επίσημο αίτημα:Οι ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές, και δηλώνουν την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας προκειμένου να αποτραπούν τεχνικές επιπλοκές στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική ως προς το χρηματοπιστωτικό και διαδικαστικό της περιεχομένου.)

Αναγνωρίζει επίσης και την εποπτεία του Ελληνικού κράτους από την Τρόικα, τους 3 Θεσμούς τώρα πλέον, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ ( αναφορά στο παρόν επίσημο αίτημα: όρος στ) Να συμφωνηθεί η εποπτεία υπό το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και, στο ίδιο πνεύμα, υπό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά τη διάρκεια της επεκταθείσας Συμφωνίας.) 

ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...