Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ...ΣΥΡΙΖΑ! ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Αυτή είναι η συμφωνία των Βρυξελλών-Διαβάστε την στα ελληνικά







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20-2-2015
ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ



  Με έναν πρώτο έλεγχο, με την συμφωνία αυτή, η Κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως τις προηγούμενες Δανειακές Συμβάσεις με όλο το χρηματοπιστωτικό και διαδικαστικό τους περιεχόμενο, επομένως και τα Μνημόνια τα οποία περιλαμβάνονται εντός της δανειακής συμβάσεως ώς όρος. Oι δανειακές συμβάσεις από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και την Τρόικα αναφέρονται ώς μέρος της  Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης ( MFA ) 

Δυστυχώς παρατηρούμε έναν υποτιμητικό συμβιβασμό μίας ακόμη μνημονιακής κυβέρνησης. Αν αυτό είναι η έκφραση του συνθήματος " ούτε ένα βήμα πίσω " τότε δυστυχώς ομιλούμε για μία τεράστια κολωτούμπα προς τα πίσω (μας πάει στο 2010, Μνημόνιο 1 ) μεγαλύτερη και από αυτές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Επίσης η κυβέρνηση παραιτείται από το κούρεμα χρέους, διαγραφή χρέους, έλεγχος παράνομου χρέους. Ακόμη μας παραδίδει στο Αγγλικό Δίκαιο.

Η κυβέρνηση παραιτείται από μονομερείς ενέργειες, επομένως δεν δύναται να νομοθετεί οικονομικά προγράμματα άνευ της εποπτείας των τριών ( Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ ). Τί θα συμβεί με τις προεκλογικές δεσμεύσεις; 

Επιπλέον μέσω της επέκτασης-παράτασης της δανειακής σύμβασης από αυτήν την κυβέρνηση η Ελλάδα ως κράτος παραιτείται από οποιαδήποτε ασυλία, πράγμα το οποίον σημαίνει κατάργηση της Εθνικής και Λαϊκής Κυριαρχίας. Το ίδιο έπραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το οποίον είναι άθλιον, αντιδημοκρατικό και ανθελληνικό.

Με τη συγκεκριμένη επίσης συμφωνία αναγνωρίζει πλήρως ότι θα αποπληρώσει όλο το χρέος της χώρας, επομένως παραιτείται από την θέση περί επαχθούς και παράνομου χρέους!

Αναγνωρίζει επίσης και την εποπτεία του Ελληνικού κράτους από την Τρόικα, τους 3 Θεσμούς τώρα πλέον, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
Πρόεδρος ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.
ΝΟΜΙΚΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Αυτή είναι η συμφωνία των Βρυξελλών-Διαβάστε την στα ελληνικά

Στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας του Eurogroup, το οποίο έδωσε παράταση 4 μηνών στην Ελλάδα. Η χώρα μας θα παρουσιάσει αναλυτικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων τη Δευτέρα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το πρόγραμμα.


Το μεταφρασμένο κείμενο 

Το Eurogroup επαναλαμβάνει τις εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κατά τα τελευταία χρόνια. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε, μαζί με τους θεσμούς, εμπλακεί σε έντονο και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και καταλήξαμε σε κοινό έδαφος σήμερα.
Το Eurogroup σημειώνει, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας, το αίτημα από τις ελληνικές αρχές για μία παράταση της Master Financial Assistance Agreement (MFFA), η οποία υποστηρίζεται από μία σειρά δεσμεύσεων. Ο σκοπός της επέκτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση των συνθηκών στην τρέχουσα συμφωνία, κάνοντας την καλύτερη δυνατή χρήση της δεδομένης ευελιξίας η οποία θα εξεταστεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Αυτή η επέκταση θα γεφυρώσει επίσης τον χρόνο για συζητήσεις για μία πιθανή επόμενη (follow-up) συμφωνία μεταξύ του Eurogroup, των θεσμών και της Ελλάδας.
Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μία πρώτη λίστα με μέτρα μεταρρυθμίσεων, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, έως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου. Οι θεσμοί θα παράσχουν μία πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι ικανοποιητικά κατανοητή για να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο έναρξης για μία επιτυχή κατάληξη της αξιολόγησης. Η λίστα θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και εν συνεχεία θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς έως το τέλος του Απριλίου.
Μόνο η έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης για την διευρυμένη συμφωνία από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της την οποία εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και την μεταβίβαση των SMP κερδών του 2014. Και τα δύο και πάλι υπόκεινται σε έγκριση από το Eurogroup.
Εν όψει της αξιολόγησης των θεσμών το Eurogroup συμφωνεί ότι τα κεφάλαια, έως τώρα διαθέσιμα στο «μαξιλάρι» (buffer) του ΤΧΣ, θα πρέπει να κρατούνται από EFSF, άνευ δικαιωμάτων τρίτων για τη διάρκεια της επέκτασης της MFFA. Τα κεφάλαια συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα για τη διάρκεια της επέκτασης της MMFA και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έξοδα εξυγίανσης. Θα διατεθούν μόνο κατόπιν αιτήματος από την EKT/SSM.
Υπό αυτό το πρίσμα, χαιρετίζουμε την δέσμευση των ελληνικών αρχών να εργαστούν από κοινού σε στενή συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Επίσης συμφωνούμε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να παίζει το ρόλο του.
Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια βαθύτερη και ευρύτερη διαδικασία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού κλάδου και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να κάνουν καλύτερη χρήση της συνεχιζόμενης πρόβλεψης για τεχνική βοήθεια.
Οι ελληνικές αρχές επαναδιατυπώνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους για την τήρηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς όλους τους πιστωτές τους στο ακέραιο και εγκαίρως.
Οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσουν τα κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσμα ή έσοδα χρηματοδότησης τα οποία απαιτούνται για την εγγύηση της βιωσιμότητας του χρέους σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012. Οι θεσμοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του 2015, για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015.
Υπό το πρίσμα αυτών των δεσμεύσεων, χαιρετίζουμε ότι σε αρκετούς τομείς, οι προτεραιότητες των ελληνικών αρχών μπορούν να συμβάλουν σε μια ενίσχυση και καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας ρύθμισης. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς.
Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων από τις ελληνικές αρχές, των συμβουλών των θεσμών, και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με στόχο να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση για την παράταση του τρέχοντος EFSF Master Financial Assistance Facility Agreement μέχρι τέσσερις μήνες από το δ.σ. του EFSF. Επίσης καλούμε τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν εκ νέου αμέσως τη δουλειά που θα επιτρέπει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά όσο η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου.



Ολόκληρο το κείμενο στα Αγγλικά
The Eurogroup reiterates its appreciation for the remarkable adjustment efforts undertaken by Greece and the Greek people over the last years. During the last few weeks, we have, together with the institutions, engaged in an intensive and constructive dialogue with the new Greek authorities and reached common ground today.
The Eurogroup notes, in the framework of the existing arrangement, the request from the Greek authorities for an extension of the Master Financial Assistance Facility Agreement (MFFA), which is underpinned by a set of commitments. The purpose of the extension is the successful completion of the review on the basis of the conditions in the current arrangement, making best use of the given flexibility which will be considered jointly with the Greek authorities and the institutions. This extension would also bridge the time for discussions on a possible follow-up arrangement between the Eurogroup, the institutions and Greece.
The Greek authorities will present a first list of reform measures, based on the current arrangement, by the end of Monday February 23. The institutions will provide a first view whether this is sufficiently comprehensive to be a valid starting point for a successful conclusion of the review. This list will be further specified and then agreed with the institutions by the end of April.
Only approval of the conclusion of the review of the extended arrangement by the institutions in turn will allow for any disbursement of the outstanding tranche of the current EFSF programme and the transfer of the 2014 SMP profits. Both are again subject to approval by the Eurogroup.
In view of the assessment of the institutions the Eurogroup agrees that the funds, so far available in the HFSF buffer, should be held by the EFSF, free of third party rights for the duration of the MFFA extension. The funds continue to be available for the duration of the MFFA extension and can only be used for bank recapitalisation and resolution costs. They will only be released on request by the ECB/SSM.
In this light, we welcome the commitment by the Greek authorities to work in close agreement with European and international institutions and partners. Against this background we recall the independence of the European Central Bank. We also agreed that the IMF would continue to play its role.
The Greek authorities have expressed their strong commitment to a broader and deeper structural reform process aimed at durably improving growth and employment prospects, ensuring stability and resilience of the financial sector and enhancing social fairness. The authorities commit to implementing long overdue reforms to tackle corruption and tax evasion, and improving the efficiency of the public sector. In this context, the Greek authorities undertake to make best use of the continued provision of technical assistance.
The Greek authorities reiterate their unequivocal commitment to honour their financial obligations to all their creditors fully and timely.
The Greek authorities have also committed to ensure the appropriate primary fiscal surpluses or financing proceeds required to guarantee debt sustainability in line with the November 2012 Eurogroup statement. The institutions will, for the 2015 primary surplus target, take the economic circumstances in 2015 into account.
In light of these commitments, we welcome that in a number of areas the Greek policy priorities can contribute to a strengthening and better implementation of the current arrangement. The Greek authorities commit to refrain from any rollback of measures and unilateral changes to the policies and structural reforms that would negatively impact fiscal targets, economic recovery or financial stability, as assessed by the institutions.
On the basis of the request, the commitments by the Greek authorities, the advice of the institutions, and today's agreement, we will launch the national procedures with a view to reaching a final decision on the extension of the current EFSF Master Financial Assistance Facility Agreement for up to four months by the EFSF Board of Directors. We also invite the institutions and the Greek authorities to resume immediately the work that would allow the successful conclusion of the review.
We remain committed to provide adequate support to Greece until it has regained full market access as long as it honours its commitments within the agreed framework.

ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ





ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
19-2-2015
ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.
ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ

ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.

ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EUROGROUP


Αναμεταδίδουμε το αυτούσιο αίτημα για λόγους Νομικού Ελέγχου και Ιστορικών στοιχείων.
Με έναν πρώτο έλεγχο, με το αίτημα αυτό η Κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως τις προηγούμενες Δανειακές Συμβάσεις με όλο το χρηματοπιστωτικό και διαδικαστικό τους περιεχόμενο, επομένως και τα Μνημόνια τα οποία περιλαμβάνονται εντός της δανειακής συμβάσεως ώς όρος. Oι δανειακές συμβάσεις από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και την Τρόικα αναφέρονται ώς μέρος της  Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης ( MFA ) (αναφορά στο παρόν επίσημο αίτημα: Σ ΄αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές Αρχές αιτούνται τώρα την επέκταση της  Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (MFA) για μια  περίοδο  έξι μηνών )

Εντός της σύμβασης αναφέρεται: «Η διαθεσιμότητα και η παροχή Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων των Διευκολύνσεων εξαρτώνται από τη συμμόρφωση του Δικαιούχου Κράτους Μέλους με τα μέτρα που ορίζονται στο Μνημόνιο»

Δυστυχώς παρατηρούμε έναν υποτιμητικό συμβιβασμό μίας ακόμη μνημονιακής κυβέρνησης. Αν αυτό είναι η έκφραση του συνθήματος " ούτε ένα βήμα πίσω " τότε δυστυχώς ομιλούμε για μία τεράστια κολωτούμπα προς τα πίσω (μας πάει στο 2010, Μνημόνιο 1 ) μεγαλύτερη και από αυτές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Επίσης η κυβέρνηση παραιτείται από το κούρεμα χρέους, διαγραφή χρέους, έλεγχος παράνομου χρέους. Ακόμη μας παραδίδει στο Αγγλικό Δίκαιο.

Η κυβέρνηση παραιτείται από μονομερείς ενέργειες, επομένως δεν δύναται να νομοθετεί οικονομικά προγράμματα άνευ της εποπτείας των τριών ( Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ ). Τί θα συμβεί με τις προεκλογικές δεσμεύσεις;  ( αναφορά στο παρόν επίσημο αίτημα:όρος β) να βεβαιώσει, συνεργαζόμενοι στενά με τους Ευρωπαίους και διεθνείς μας εταίρους,  ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα έχουν πλήρη χρηματοδότηση, απέχοντας από μονομερείς ενέργειες οι οποίες θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.)

Επιπλέον μέσω της επέκτασης-παράτασης της δανειακής σύμβασης από αυτήν την κυβέρνηση η Ελλάδα ως κράτος παραιτείται από οποιαδήποτε ασυλία, πράγμα το οποίον σημαίνει κατάργηση της Εθνικής και Λαϊκής Κυριαρχίας. Το ίδιο έπραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το οποίον είναι άθλιον, αντιδημοκρατικό και ανθελληνικό.


Με το συγκεκριμένο επίσης αίτημα αναγνωρίζει πλήρως ότι θα αποπληρώσει όλο το χρέος της χώρας, επομένως παραιτείται από την θέση περί επαχθούς και παράνομου χρέους! (αναφορά στο παρόν επίσημο αίτημα:Οι ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές, και δηλώνουν την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας προκειμένου να αποτραπούν τεχνικές επιπλοκές στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική ως προς το χρηματοπιστωτικό και διαδικαστικό της περιεχομένου.)

Αναγνωρίζει επίσης και την εποπτεία του Ελληνικού κράτους από την Τρόικα, τους 3 Θεσμούς τώρα πλέον, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ ( αναφορά στο παρόν επίσημο αίτημα: όρος στ) Να συμφωνηθεί η εποπτεία υπό το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και, στο ίδιο πνεύμα, υπό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά τη διάρκεια της επεκταθείσας Συμφωνίας.) 





ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...