Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτριος Μιχάκης τραγουδά " Προφητείες" για την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, του Ιερέως π. Γεώργιου Διαμαντόπουλου!

Οι "Προφητείες" για την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, του Ιερέως π.Γεωργίου Διαμαντόπουλου, έγιναν "Ωδές" από τον μουσικοσυνθέτη Δημήτριο Μιχάκη
    Ο σύγχρονος Εθνικός μας ποιητής, Ιερεύς πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Διαμαντόπουλος, ο οποίος έζησε στην Πόλη, απόφοιτος της Σχολής της Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως, μέσα από τον εμπνευσμένο και φωτισμένο του λόγο, που εμπεριέχει προφητείες και διορατική αποκάλυψη γεγονότων αλλά και κώδικες με πολλά μηνύματα, μας αποκαλύπτει παλαιές και νέες "Προφητείες" και μας οδηγεί στην μυστική πύλη της Πόλεως και της Του Θεού Σοφίας που θα περάσει ξανά ο αναμενόμενος ηγέτης του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας για να φέρει την αναγέννηση του Γένους μας και ο μουσικοσυνθέτης Δημήτριος Μιχάκης με ρίζες απ την Πόλη, υμνεί με την μουσική και την ερμηνεία του, την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, το μεγάλο όραμα που ποτέ δεν ξεχάσαμε, την διαχρονική ιστορία που ανασταίνει ξανά όλους τους Έλληνες με τα τραγούδια της νέας γενιάς και το μήνυμα για την ΣυνΈνωση όλων των Ελλήνων που διαπερνά όλη την Οικουμένη!!! Με τους ύμνους και τα τραγούδια μας, δίνουμε πνοή στους Έλληνες και την Ελλάδα! Τραγουδάμε όλοι μαζί αδέλφια για την Πόλη και την Αγία Σοφία. Μια μέρα θα το γράψει η Ιστορία...! Αυτός είναι ο Ύμνος όλων των Ελλήνων!

   Από τον δίσκο " Προφητείες και Ωδές " ο Ύμνος " Πόλη και πάλι Πόλη - Προφητείες και Ωδές " σε Ποίηση του  Ιερέως Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεώργιου Διαμαντόπουλου, σε μουσική και ερμηνεία του μουσικοσυνθέτη - ερμηνευτή Δημήτρη Μιχάκη και ενορχήστρωση Μάριου Καπνιά και Δημήτρη Μιχάκη, αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες και την Ελληνίδες.


Μεγάλες Ώρες μαγεμένες 
Μεγάλες Ευλογίες περίσσιες 
Σαν αύρες μαρμαρωμένες 
Της Αγια-Σοφιάς, Βοσπορίσσιες. 
Προφητείες και ωδές... 

Το αλατόμητό σας κάλλος 
Πάλι θα το αφυπνήσει 
Ένας σεισμός μεγάλος 
Και θα το αναστήσει Μυστικά... 

Κι από την πύλη Ρωμανού 
Θα το πάει στη Ψυχή 
Του κάθε Έλληνα Ρωμιού 
Με Παλαιολόγειο σπαθί! 
Με του Μέγα Αλέξανδρου σπαθί! 

Και οι Έλληνες, Ρωμιοί όλοι μαζί 
Θα το πάμε ξανά σ' ολόκληρη τη Γη 
Για να μεταμορφωθεί! 

Πόλη και πάλι Πόλη, της οικουμένης, 
Ανάστα, τι προσμένεις; 
Πόλη, Ελλήνων, Πόλη, να μην φοβάσαι, 
Μονάχη σου δεν θά’σαι. 

Πόλη, Ελλήνων, Πόλη, της οικουμένης 
Ανάστα, τι προσμένεις; 
Πόλη και πάλι Πόλη,την μάχαιρά σου, ( Του Πνεύματος ) πιάσε και μην φοβάσαι πιά!

Από τον δίσκο " Προφητείες και Ωδές " ο Ύμνος " Πόλη Φώς του Κόσμου και Αγία Σοφία..."
σε Ποίηση του  Ιερέως Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεώργιου Διαμαντόπουλου σε βυζαντινή σύνθεση και ψαλτική ερμηνεία του Ιεροψάλτη Δημήτρη Μιχάκη.
      
Πόλη Φως του Κόσμου και Αγιά Σοφιά 
Όσο θα καίει ακόμα το καντήλι μας 
Το όνομά σου θά’χουμε στα χείλη μας 
Να μας φωτίζει την ψυχή και την καρδιά.
Ποίηση από το βραβευμένο βιβλίο της Χρονιάς 2017 "Πόλη και Πάλι Πόλη" του Γεωργίου Διαμαντόπουλου και Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου


Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα΄ ναι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...