Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ώρα μηδέν στα hotspot: Καταστροφές και επεισόδια στα νησιά, συναγερμός στην ΕΕ

Ώρα μηδέν στα hotspot: Καταστροφές και επεισόδια στα νησιά, συναγερμός στην ΕΕ

Νέα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης στη Χίο με αλληλέγγυους να δέχονται επίθεση από αγνώστους - Ο δήμαρχος ζητά να φύγει ο καταυλισμός και ο Μουζάλας του απαντά «πού να τους πάω;»

Καζάνι που βράζουν είναι τα hotspot και τα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαιου καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στοιβάζονται σε εγκαταστάσεις η χωρητικότητα των οποίων έχει ήδη ξεπεραστεί την ώρα που οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου κινούνται σε πολύ αργούς ρυθμούς μιας και οι ευρωπαίοι εμφανίζονται απρόθυμοι να στείλουν ειδικούς για βοήθεια λόγω των συνεχόμενων επεισοδίων.
Μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης με τη ρίψη βεγγαλικών, τις φωτιές και τις μεγάλες ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα της περιοχής, χθες βράδυ υπήρξε νέο κύμα βίας και επεισοδίων.
Δηλώσεις Προέδρου ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. Δημητρίου Μιχάκη, 
 
Ο Νομικός Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κινήματος ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. δήλωσε για τα επεισόδια με τους λαθρομετανάστες:
    " Η Ελλάς βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη! Συγκεκριμένα πρόσωπα και η κυβέρνηση έχουν την ποινική και πολιτική ευθύνη για την εισβολή επικίνδυνων ξένων πληθυσμών στην Ελλάδα και το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί εδώ και τώρα. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ φωνάζουμε εδώ και καιρό! Κλείστε τα σύνορα, διαφυλάξτε την εθνική ακεραιότητα της χώρας, απελάστε όλους τους επικίνδυνους εισβολείς! Δεν πρόκειται περι προσφύγων. Οι Έλληνες κάτοικοι της Χίου και της Λέσβου αλλά και όλης της Ελλάδος όπως και οι λίγοι πρόσφυγες εκ Συρίας κινδυνεύουν από τις επικίνδυνες ορδές των λαθρομεταναστών με τους οποίους εξισώνονται. Το Συνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Διεθνές Δίκαιο το κάψατε σαν την Ελληνική σημαία που έκαψαν χθές οι πράκτορες των φασιστικών ακροαριστερών οργανώσεων ΚΕΕΡΦΑ οι οποίοι πρέπει να συλληφθύν και να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία! "


Παράπονα από την ΕΕ για την ασφάλεια στα hotspot

H ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις για μετανάστες στα νησιά έχει φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες με την εκπρόσωπο της Κομισιόν να δηλώνει την Πέμπτη ότι η ΕΕ είναι «ενήμερη για τη κατάσταση της ασφάλειας στα ελληνικά νησιά και τους πιθανούς κίνδυνους» και πως ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει «επανειλημμένα επικοινωνήσει με τις ελληνικές Αρχές για το θέμα της ασφάλειας του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO)».

Για το ζήτημα της ασφάλειας στα νησιά, ο Επίτροπος Αβραμόπουλος είχε στείλει και επιστολή στον Γιάννη Μουζαλα στις 4 Νοεμβρίου τονίζοντας πως τα κράτη μέλη της ΕΕ χρειάζονται εγγυήσεις για την προστασία και την ασφάλεια του προσωπικού που στέλνουν και πίεσε για «άμεση βελτίωση των συνθηκών». 

Ενδεικτικό είναι ότι η EASO σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων - στη σκιά της απόφασης του υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου του Βελγίου για απομάκρυνση του τεχνικού προσωπικού από τα ελληνικά hotspot λόγω έλλειψης επαρκών συνθηκών ασφάλειας - σύμφωνα με κοινοτικές πηγές έχει έχει εγκαταστήσει πόρτες κινδύνου και… «κουμπιά πανικού» στα hotspot, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών ασφαλείας. 


Τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια της Τετάρτης

Για τα επεισόδια της Τετάρτης έχουν γίνει έως τώρα τέσσερις συλλήψεις μεταναστών, όλοι υπήκοοι Αλγερίας.

Ωστόσο, εξακολουθούν να παραμένουν στο κτίριο της αστυνομίας δεκάδες ακόμη προσαχθέντες (συνολικά είχαν προσαχθεί από το βράδυ της Τετάρτης πλέον των 40 ατόμων), για τους οποίους διερευνάται αν είχαν και ποια συμμετοχή στα επεισόδια.

Επίσης, από την αστυνομία συνεχίζονται οι έφοδοι στον καταυλισμό της Σούδας, όπου αναζητούνται άτομα που φέρεται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Από υπεύθυνο της αστυνομικής διεύθυνσης έγινε γνωστό ότι αφέθησαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό μη κυβερνητικών οργανώσεων.


Η αστυνομία δεν γνωρίζει για «βροχή» από πέτρες στον καταυλισμό

Σε ερώτημα αν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις και Ελλήνων από εκείνους που φέρεται ότι πετούσαν πέτρες μέσα στον καταυλισμό της Σούδας ή τους οπλισμένους με σιδερολοστούς που κυκλοφορούσαν στην περιοχή η απάντηση ήταν αρνητική.

Σε προηγούμενη δε επικοινωνία είχε, μάλιστα, εκφραστεί η απορία στελέχους της αστυνομικής διεύθυνσης για τις καταγγελίες αυτές, αφήνοντας σαφώς να γίνει αντιληπτό ότι οι αστυνομικοί ούτε είδαν κάποιους να πετάνε πέτρες, ούτε και άλλους να κυκλοφορούν με σιδερολοστούς.

Ωστόσο, τούτο εγράφη και σε άλλα μέσα ενημέρωσης και ελέχθη από αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες μέσα από τον καταυλισμό, αλλά και εκτός αυτού.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε ότι από τους ελεύθερους χώρους των ακινήτων, που βρίσκονται πάνω από τον καταυλισμό, κάποιοι εκτόξευαν πέτρες πάνω στους οικίσκους και στις σκηνές του καταυλισμού, προκαλώντας τους ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.


Ο απολογισμός των ζημιών και η δήλωσή τους

Σε ό,τι αφορά τις προκληθείσες ζημιές από τις ρίψεις βεγγαλικών και τον πετροπόλεμο εκ μέρους των μεταναστών από την αστυνομία διευκρινίσθηκε ότι έχουν υποστεί ζημιές οι προθήκες τριών καταστημάτων (εκείνου με τα βεγγαλικά, ενός με ηλεκτρικά είδη και ενός πρατηρίου καυσίμων), ενώ ζημιές προκλήθηκα και σε τρία αυτοκίνητα.

Στον χώρο του καταυλισμού κάηκε ολοσχερώς μία σκηνή, ενώ αρκετές άλλες, καθώς και οικίσκοι έπαθαν ζημιές από τις πέτρες.

Από τον δήμο Χίου ανακοινώθηκε ότι όσοι υπέστησαν ζημιές πρέπει να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις, τις οποίες ο δήμος θα προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποζημίωσή τους, με βάση την σχετική κυβερνητική δέσμευση στην πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Βουρνούς αναγκάστηκε να ζητήσει να αδειάσει άμεσα ο καταυλισμός.

«Μετά τα επεισόδια το βράδυ που πέρασε, έχει γίνει καθαρό ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, αυτό είναι πρόβλημα δικό της και όχι του δήμου. Δεν είναι δουλειά του δήμου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των δημοτών αλλά και των προσφύγων–μεταναστών» τόνισε ο κ. Βουρνούς. 

Ο δήμαρχος Χίου έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, από τον οποίο και ζήτησε να αδειάσει άμεσα ο καταυλισμός της Σούδας. «Στο ερώτημά του "πού να τους πάω", του απάντησα αυτό είναι θέμα δικό σας και όχι δικό μου», είπε ο δήμαρχος. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...